11 dec 2017 maandag
YOU ARE HERE: Home Instructie op eigen zeiljacht
Instructie op eigen zeiljacht

 

Wilt u beter leren omgaan met eigen schip en de eigenschappen daarvan leren kennen en optimaal benutten, dan kunnen wij u daarbij helpen. Wij hebben ruime ervaring op verschillende type jachten .                                                       

Wij bekijken hoe de boot is getuigd, en of daar veranderingen in aangebracht moeten worden. Tevens gaan we met u de bootbehandeling oefenen, zowel op de motor als op zeil.Manoeuvres in havens, sluizen en onder zeil voert u in de toekomst eenvoudiger, zelfverzekerder en veiliger uit.

Het aanmeren en wegvaren en sluispassages zullen sterk belicht en geoefend worden. Het wieleffect van de schroef en hoe daarmee om te gaan ervaart u door te oefenen.
De invloed van de wind op uw  boot zult u ervaren ook als u op de motor vaart. Door onze instructie kunt u in de toekomst simpeler en veiliger varen.

Geen stress meer bij een sluis of haven, geen krachtsinspanning  bij zeilmanoeuvres,u vaart veel meer ontspannen met de bij ons geleerde kennis en daardoor neemt het plezier in varen alleen maar toe. Na aflevering van een nieuw schip bekijken we samen met u wat er eventueel nog aan mankeert.

Wat is normaal en wat moet hersteld en of verbeterd worden.Contacten met leveranciers lopen vaak beter als een externe professionele partij dat voor en namens u voor z’n rekening neemt.   

Wij verzorgen een zg. flottieljesvoorbereiding.Op uw eigen schip of een van ons bereiden wij u in een dagdeel voor op de eisen die in Griekenland en Kroatië aan schippers van huurschepen gesteld wordenWij zij bevoegd het ICC (International Certificate of Competence ) te verstrekken.

Na een dagdeel oefenen bent u in staat de ankermanoeuvres –kont naar de wal -en de benodigde navigatie en communicatievaardigheden in de praktijk naar behoren uit te voeren.Ook  man over boord ( MOB ) en voorrangsregels grote vaart en zeeaanvaringsregelement zullen uitgelegd worden. 

Als u dit alles beheerst,  dan geniet u zoveel meer van onze gezamenlijke passie : Zeilen !

 

 

Nieuwsflits

Een tip voor alle gepassioneerde zeilers.  Abonneer je op Zilt magazine.Het is gratis.

Een digitaal zeilmagazine met fantastische informatie gemaakt door zeilers.

http://www.ziltmagazine.com/